In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Dat betekent isoleren en gebruikmaken van duurzame warmte en elektriciteit. Er moet flink wat gebeuren. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Ook Installatieburo Kamp wil hier zijn steentje aan bijdragen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Heeft u interesse en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen
PV-cellen, ofwel Zonnepanelen zijn een goeie manier om energie te besparen. Als er voldoende panelen op het dak worden geplaatst, dan is er voor 20 tot 25 jaar gratis stroom. Zonnepanelen hebben een gemiddelde terugverdien tijd van ongeveer 7 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van diverse factoren. Onder andere ligging, hoek en prijsontwikkelingen elektriciteit spelen hier een rol in. Wij werken slechts met A-merken omvormers en panelen. Hierbij werken we samen met betrouwbare toeleveranciers.

Warmtepompen
Een warmtepomp onttrekt warmte of koude aan de lucht of aarde, net zoals een koelkast koelt. In de winter verwarmt een warmtepomp uw huis en in de zomer kan het uw huis koelen. Een warmtepomp is geen airco, maar maakt de temperatuur in huis behaaglijk. Het gaat dan om een aantal graden koeler in huis, dan de buitenlucht. Een warmtepomp werkt het beste met een lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming. Er zijn verschillende typen warmtepompen. Een luchtwarmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht en werkt vergelijkbaar met een koelkast. Een aardewarmtepomp maakt gebruik van de aardwarmte en wordt vaak toegepast bij nieuwbouwwoningen. Er wordt een pijp tussen de 80 en 120 meter diep de grond in geslagen en daar is de aardetemperatuur warmer dan net onder de grond. In de winter dient dit warme water om het huis aangenaam te verwarmen. In de winter wordt de aarde geregenereerd en wordt de in de zomer onttrokken warmte terug gegeven aan de aarde. Via dit principe wordt het huis in de zomer gekoeld.

Zonneboilers
Een zonneboiler is een paneel dat net als zonnepanelen op het dak ligt en is voorzien van collectoren. Deze collectoren verwarmen het water dat door de panelen loopt, wat vervolgens gebruikt kan worden om bijvoorbeeld te douchen. In principe kan het ook gebruikt worden voor de cv-installatie, maar zonneboilers geven ‘s zomers het meeste rendement en dan wordt de cv-installatie zelden gebruikt. Zonneboilers geven het beste rendement in een huishouden met meerdere personen met een grote warm water behoefte. Dit product is uitermate geschikt voor mensen die energie willen besparen en het milieu willen ontlasten.

Wilt u ook energie besparen of meer informatie ontvangen, dan kunt u contact met ons op nemen, of bel: 0229-572480.